Show Menu

УЧИЛИЩE БРИТАНИКА


РЗП 15 423 кв. м | Старт юли 2018 - Отваряне лято 2019

УЧИЛИЩА БРИТАНИКА

Пайп Систем ще изгради изцяло нов училищен комплекс и детска градина на Britanica. Проектът ще бъде разположен на площ от впечатляващите 15 423 кв. м. и е с отлична за целта локация в кв. Драгалевци. Учебното заведение ще има цели 7 блока, от които няколко едноетажни и двуетажни постройки. Предвидено е и изграждане на подземно ниво. В корпусите ще бъдат изградени учебни стаи за учениците и за посещаващите детската градина деца, както и учебен център за езиково обучение, помощни кабинети и учителските стаи. Предвиден е специален корпус за хранителен блок със столова, кухня и всички необходими сервизни помещения.

За нуждите са физическото възпитание на децата ще има спортна зала, като освен на закрито, децата ще могат да спортуват и на откритите спортни игрища към комплекса. Отделна сграда ще приютява детската градина на Britanica. Строителството стартира през юли 2018 г. и ще отвори врати през лятото на 2019 г.

Пайп Систем ще осъществи проекта като главен изпълнител и строителен мениджър – една комплексна и новаторска услуга, която предоставяме на нашите клиенти за цялостно управление на процеса на изграждане на проекти на най-добра цена и с оптимално използване на наличните ресурси.

НАПРАВИХМЕ ПЪРВА КОПКА НА НОВИЯ УЧИЛИЩЕН КОМПЛЕКС НА „БРИТАНИКА”

Днес на 25.07.2018г. с официална церемония по откриването и тържествен водосвет бе направена „първата копка“ на иновативния училищен комплекс с детска градина на „Британика“. „Пайп Систем“ АД , съвместно с „Инженерни Системи“ ООД, ще реализират този проект. Сред гостите на събитието беше и кметът на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова: „За мен е огромно удоволствие да присъствам на старта на строителството на ново учебно заведение. Бих искала да поздравя целия екип на „Британика“ за смелостта да започнат този грандиозен проект. Пожелавам на строителите от „Пайп Систем“ АД активна работа и добро време, което да им позволи да изпълнят обекта с необходимите срок и качество“. Тържествения водосвет бе направен лично от Белоградчишкия епископ Поликарп Викарий от Софийска митрополия. Любомир Лалов, собственик и управител на „Британика“, приветства гостите с думите: „Благодарим Ви, че присъствате на откриването на строителната площадка на този проект, на който отделихме около 5 години. Образованието е нещо безценно, което можем да дадем на децата. Затова сме горди, че се занимаваме именно с тази дейност“.

Проектът представлява изграждане на училищен комплекс и детска градина, ситуирани на площ от 15 423 кв. м на ул. “Момино венче” в и ул. Горска поляна в кв. Драгалевци. Предвидено е учебното заведение да има 7 блока. Корпусите са решени с един и два етажа, както и подземно ниво. Включват учебни стаи за ученици и деца, както и учебен център за езиково обучение, помощни кабинети и учителски стаи. Планиран е специален хранителен блок със столова, кухня и всички необходими помещения. Предвижда се и изграждането на спортна зала и сграда за детска градина. Училището и детската градина ще разполагат с открити спортни игрища. Сградата е решена със специфична фасада от клинкерни тухли. Конструкцията на обекта е монолитна, а във физкултурния стадион умело са комбинирани метална конструкция и сглобяем стоманобетон. На обекта е проектирана и дворна газова инсталация за природен газ. Инсталацията е предвидена така, че да поеме допълнително натоварване чрез газов котел с мощност до 300kW.

Инж. Николай Чомаковски, изпълнителен директор на „Пайп Систем“, сподели: „В рамките на един месец това е вторият проект, който стартираме успешно, след откриването на работата по „Райсволф“. За нас е чест, че сериозен инвеститор, като Училища Британика, ни се довери за иновативния им проект, който се явява следваща крачка в развитието им, а именно – собствено училище с детска градина към него. Те са на българския пазар от над 19 години, имат филиали в 4 града, а сега правят сериозна крачка в развитието си – новият проект е голяма съвместна наша крачка, която, вярвам, че ще бъде успешно реализирана и училището ще отвори врати за своите ученици през 2019 г.

Ние се явяваме не само главен изпълнител, но и строителен мениджър – една комплексна и новаторска услуга, която предоставяме на нашите клиенти за цялостно управление на процеса на изграждане на проекти на най-добра цена и с оптимално използване на наличните ресурси., допълни инж. Чомаковски.

След месеци на усилена, ежедневна работа, достигнахме най-високата точка в строежа на Британика

Днес на 12.02.2019г. Българското знаме се развя на върха на училищния комплекс с детска градина на Britanica. Трибагреникът ознаменува завършването на грубата част от строежа. Знамето бе тържествено поставено на най-високата точка в строежа от г-н Любомир Лалов, управител на Образователен център BRITANICA и от инж. Николай Чомаковски, Управител на Пайп Систем АД.

Усилената работа продължава по довършването и оборудването на модерния проект. Отговорността е голяма, а стремежът – да се изгради комфортна среда, която да възпитава естетическия вкус и в същото време да бъде функционално разпределена, по начин създаващ уют и комфорт.

B тoзи пpoeĸт са влoжили идeитe и мeтoдиĸитe, пo ĸoитo ce pъĸoвoдят вcичĸитe 16 oбpaзoвaтeлни цeнтpoвe на ВRІТАNІСА в cтpaнaтa. Училищeтo и дeтcĸaтa гpaдинa нa ВRІТАNІСА ще се пpocтиpaт нa плoщ 15 423 ĸв.м c PЗΠ 9820 ĸв.м. Щe имa ceдeм блoĸa пo eдин и двa eтaжa. B ĸopпycитe щe ce нaмиpaт yчeбни cтaи зa yчeницитe и тaĸивa зa дeцaтa oт дeтcĸaтa ни гpaдинa, yчитeлcĸи cтaи и дpyги ĸaбинeти. Щe имa и oтдeлeн ĸopпyc c xpaнитeлeн блoĸ, ĸъдeтo щe ce нaмиpaт ĸyxня, cтoлoвa, cepвизни пoмeщeния. Πpeдвидeни ca зaтвopeни и oтвopeни cпopтни cъopъжeния, ĸъдeтo щe ce пpoвeждaт чacoвeтe пo физичecĸo възпитaниe и cпopт. Дeтcĸaтa гpaдинa Тhе Саѕtlе щe бъдe в oтдeлeн ĸopпyc.

Cтpoeжът нa ĸoмплeĸca зaпoчнa пpeз юли тaзи гoдинa, a oфициaлнoтo ни oтĸpивaнe щe бъдe нa 1 ceптeмвpи 2019 г.

  

Отворихме врати за да посрещнем Академия Лидерите

Студентите на Академия Лидерите обуха работните обувки и се срещнаха с опитните специалисти от Пайп Систем на строителната площадка на обект - Училище Британика.

Интересът към проекта беше голям , а посещението бе направено с цел да предостави възможност на младите хора без опит в сферата да се докоснат до реално изпълнение и изграждане на мащабни проекти като този. За да станеш част от строителния сектор и да се сблъскаш с реалното изпълнение на грандиозни обекти, се изискват редица качества. Университетът дава добра основа, но практиката изгражда истинските умения. За да станеш професионалист в строителството се изискват не само добри технически познания, изисква се смелост и готовност да "обуеш работните обувки" , да „запретнеш ръкави“ и да станеш част от реализацията.

Пайп Систем подкрепя мотивираните млади млади хора, които горят от желание да се докоснат до реалното изпълнение на големи обекти. Вратите ни са винаги широко отворени за тях и за всеки, който би искал да почерпи знание от опитните специалисти на фирмата.

"BRITANICA Park School е идея, зародила се преди 7 години покрай образователния център, имайки допир до доста ученици и установявайки плюсовете и минусите на нашата образователна система. Стартирайки това си начинание, установихме, че ни трябва истинско училище и цялостен кампус, за да подготвим децата от детската градина до 12 клас." Това спомена Любомир Лалов, основател и управител на образователен център BRITANICA, в предаването "Смарт час" с водещ Живка Попатанасова.

Минахме през сложен процес по избор на архитектурно бюро, което да създадат проект, сподели Любомир Лалов. "Имахме ясна идея какво ни трябва. Две години работихме по проектирането.  Благодарение на Главния изпълнител - Пайп Систем , който пое ангажимент да изпълни проекта за една година от първата копка до окончателното му завършване, днес сме на финалната права", посочи той.

"Водеща е образователната методика и система. В етапа на детската градина сме заложили на система, която развиваме креативността и въображението на децата. От 1 до 4 клас са ангажирани през цялото време. Имат време за забавление, но биват контролирани. Игрите не са хаотични. Има прекрасни спортни съоръжения".

Взели сме най-доброто от финландския метод, отбеляза гостът. "Зад бюрата има достатъчно пространство. Половината от стая е с табуретки, килим, където да може да се провежда и неформален час според изискванията на МОН. Ще комбинираме различни предмети", разкри той.

Родителите ни се доверяват по-скоро трудно засега, казва основателят и управител на BRITANICA.

"Таксата ни за обучение е 5900 евро на годишна база. До началото на септември могат да се подават документи. Въпреки обединението ни с първото частно училище в България – “Дрита”, сме оставали свободни места".   

Инж. Николай Чомаковски сподели че проекта е на финалната права и пое ангажимент за цялостно завършване до края на месец юни.

Други обекти